2022-12-19
有喺观塘返工嘅友人介绍呢间楼上burger店 就听佢嘅推介认住门口burger山嘅招牌嚟咗食啦🫢呢间餐厅系自助形式嘅 自己揾位 自己去收银处点餐 自己去取餐 自己执台😗 不过店员都会好nice咁走出嚟同我地倾计嘅 咁我同友人就一人叫咗一个burger套餐😋手工和牛汉堡配蓝芝士酱汁和牛闻落已经好香 咬开见到和牛汉堡仲系粉嫩有肉汁 所以唔会好干身🐮 好少餐厅有蓝芝士酱汁 所以就拣咗啦 蓝芝士好香 芝士味浓🧀 配埋生菜 番茄 紫洋葱平衡返 汉堡包味道好啱口味🍔辣汁嫩鸡汉堡呢个嫩鸡好有惊喜 鸡真系好嫩 食到一丝丝嘅鸡肉 绝对唔驶惊鸡胸嘅鞋🐥 仲要有两大嚿 简简单单配埋辣汁同生菜已经好食🤤 辣汁令呢个包好惹味🌶️ 配菜 健康沙律 芝士汁薯条沙律有成杯生菜同番茄再加少少柚子味 成件事好fresh 唔驶担心burger太heavy🥗 如果钟意食香口嘢嘅朋友可以拣薯条 因为真系好脆🍟 芝士汁都好浓郁 薯条同个汁系绝配 一定要试下饮品 无糖蜜桃茶 津路乌龙茶 无糖蜜桃茶只有淡淡嘅甜味 蜜桃味非常自然🍑 津路乌龙茶 一路都系我嘅至爱 呢度竟然有得加配🍵 听店员睇先知餐厅叫burger山系源自长洲抢包山嘅概念
手工和牛汉堡配蓝芝士酱汁
辣汁嫩鸡汉堡
配菜 健康沙律 芝士汁薯条
饮品 无糖蜜桃茶 津路乌龙茶
听店员睇先知餐厅叫burger山系源自长洲抢包山嘅概念 而店家细个好钟意食汉堡包😮 但系当时主流多数都系食连锁店嘅burger 就佢就决定要做香港风味嘅汉堡包啦🇭🇰 所以真系好值得大家支持㗎🤣