2018-10-10 380 浏览
好想食寿司,知道有间企系到食既寿司店够gimmick,感觉好新鲜,系尖沙咀同旺角都有,想食好耐,今日系旺角就脚试下好彩我地早少少黎,企位比我想像中多而阔落,仲有好大个柜可以放袋,墙身仲有衣架,可以放低哂身上既负担,轻松咁企系到食寿司价钱丰俭由人,$9件起,想食豪d,最贵都系$48件,仲有手卷,盛合,丼饭等立鮨寿司拼盘(上) x2,有三文鱼,油甘鱼,带子,珍宝赤虾,海胆寿司寿司饭用赤醋几特别,更柔和既酸度,味道带独特酒香味,将寿司味道提升三文鱼&油甘鱼正常水准,带子寿司非常鲜甜带点柠檬味,珍宝赤虾爽口鲜甜,海胆味浓无苦味散叫左d 寿司鳗鱼,师傅会提醒先食鳗鱼,烧得皮脆juicy , 酱汁融入鳗鱼之中,甜蜜味美芥辣八爪鱼三文鱼籽满泻,卜卜脆在口里爆破大吞拿鱼腩, 色泽粉嫩,布满油花,入口即溶,一试难忘玉子,味道大路粒贝, 鲜甜爽口,口感实在由于大部分寿司都太好食, 媲美日本质素,忍唔住再加单平贝,口感有趣,质感紧致爽甜蟹肉蟹膏,少少蟹膏,入口已有浓郁蟹膏味极上海胆,明显同拼盘个海胆等级唔同,味道,外形饱满完整,色泽金黄,入口creamy北海道特大珍宝带子,鲜甜味令人爱不释手珍宝甜虾,睇落唔

北海道带子
油甘鱼寿司
海胆
珍宝赤虾

散叫左d 寿司
鳗鱼

芥辣八爪鱼
芥辣八爪鱼

三文鱼籽满泻,卜卜脆在口里爆破
三文鱼籽

大吞拿鱼腩, 色泽粉嫩,布满油花,入口即溶,一试难忘
大吞拿鱼腩

玉子,味道大路

粒贝, 鲜甜爽口,口感实在
粒贝

由于大部分寿司都太好食, 媲美日本质素,忍唔住再加单

平贝,口感有趣,质感紧致爽甜
平贝

蟹肉蟹膏,少少蟹膏,入口已有浓郁蟹膏味
蟹肉蟹膏

极上海胆

北海道特大珍宝带子,鲜甜味令人爱不释手

珍宝甜虾,睇落唔算珍宝size,但味道都几甜
珍宝甜虾

鲜虾味噌汤,见唔到虾头或虾肉,但虾味完全混入味噌汤里,好味又唔会太咸

秋刀鱼刺身,食开烧鱼多d,原来做刺身都唔错,肉质油润鲜红,入口唔腥,如果加些姜&葱反而遮盖左秋刀鱼既独特味道

整体水准几好,同系日本食到既差唔多,鲜味度令你不知不觉可以食左好多件,下次可以再黎