2021-09-30
✨ #中环 Loft & Scone✨其实已经唔系第一次拜访Loft & Scone试咗两次再介绍咗无数朋友去食之后终于的起心肝写我最爱嘅Scone❤️-两层高嘅Loft & Scone由日系、超简洁嘅装修已经睇得出有花心思有好嘢食之余 都好适合大家打卡下层感觉比较狭窄所以我通常都会坐上层~-🌟强调推荐任何人要点Scone Set🌟两个Scone再配homemade mascarpone cream & fig jam😍堂食嘅话餐厅会焗热先上枱Plain Scone热辣辣做到外脆内软🤤小麦味超香der~ #齿颊留香仲有小麦粒混咗喺入面 #增加咬口无论就咁食定系加埋超顺滑嘅homemade mascarpone cream同埋好清香、微甜嘅fig jam食到已经极幸福😳而且我推荐比每一个朋友之后佢哋食过都一定会encore有啲仲食得密过我😂-Hojicha Roll Cake同样系Loft & Scone嘅主打Roll Cake果然够湿润又保留到戚风嘅回弹感而且焙茶cream味够浓郁沾埋Roll Cake面嘅焙茶酱更加丰富-不过温提一下Loft & Scone嘅饮品就一般般仍有待改善但佢哋
其实已经唔系第一次拜访Loft & Scone
试咗两次再介绍咗无数朋友去食之后
终于的起心肝写我最爱嘅Scone❤️
有好嘢食之余 都好适合大家打卡
下层感觉比较狭窄
所以我通常都会坐上层~
🌟强调推荐任何人要点Scone Set🌟
但佢哋都有水提供
非常周到~
❤️Loft & Scone @loftandscone
✅愿意再访
📍中环机利文新街6号地舖 (行路去IFC MALL都系15分钟)
🕰Last Order: 1600
⚠️平日下午茶去未试过等位 (但要留意佢哋收5点)