2024-10-21
山西刀削面食得多,韩国刀削面真系未试过。早排老婆话想食韩国好西,即刻上网search见到呢间全港第一家自家制韩国刀削面,我谂应该适合钟意试新嘢嘅佢。虽然地理位置唔算方便,但食完真系觉得嚟得好值得。 首先,server态度好好,全程超好笑容,又会介绍有咩好食啱食。中间有客人话想去洗手间,高佬哥哥即刻拎纸巾俾佢,好impressed。 跟住讲吓食物- ✦ 花蛤刀削面 HKD78 ✦ 花蛤足料而有鲜味,完全冇沙。刀削面烟韧弹牙。汤底鲜甜。份量系非常大碗,作为男人都食唔晒。 ✦ 豆汁冷面 HKD78 ✦ 豆汁浓厚。就咁饮甜甜哋、有豆渣、好饱满。加少少盐挂埋落个面度,口味特别,咸甜交融几合衬。 ✦ 双拼饺子 HKD58 ✦ 超 级 巨 型,饺子拳头咁大只,皮薄、馅又靓又多。双拼有大泡菜饺子同大猪肉饺子两种。泡菜款辣辣哋好惹味,而猪肉款就行鲜味、爆肉汁路线。
跟住讲吓食物-
✦ 花蛤刀削面 HKD78 ✦