2020-04-28
已经食过渔匠屋3次,第一次系系附近行完山,朋友介绍食既,食左第一次就欲罢不能啦,次次去屯门都想食!!!首先,帮老板娘抱下不平先,食左3次,老板娘都好好态度,服务一流,好好语气,又主动介绍食物,完全唔明点解有人话佢态度唔好啊(黑人问号)头2次7 8点先到,都要等位,今次就特登6点就到,终于唔洗等。第一次食就食左壱之重丼,有唔同种类新鲜鱼生,仲有海胆同虾,当然好好味啦,但令我留下最深刻印象既系朋友食既黑瓮丼,个阵食左一啖就好念念不忘,一定要食第2次,自己食晒成碗佢!呢个黑蚊蚊既饭,有甜虾蓉、帆立贝、小柱、黑飞鱼籽、黑松露酱,一片黑色海量地cum住晒d饭,密密麻麻,就知道有几足料!每一啖都系满满的黑松露mix黑飞鱼籽味,齿颊留香就系咁解啦。面头上白白的虾、帆立贝、小柱mixture有令人想不停encore的口感,好幸福的感觉。底下既寿司饭亦有预先调味,无须再加豉油/wasabi,直接就可以享用老板调好的美味。呢个饭绝对系令我一再返黎食的主因,系香港完全无食过呢个level的鱼生饭<3 今次见有期间限定的穴子丼,一于试试佢。穴子原来姐系海馒,一贯不吝啬的作风,布满饭上不是满满的大平台,
今次见有期间限定的穴子丼,一于试试佢。穴子原来姐系海馒,一贯不吝啬的作风,布满饭上不是满满的大平台,而系穴子!!!粗略估计至少10大件穴子,侧边配上蛋丝点缀,平衡返烧穴子的油腻感,又系三爬两拨就食晒:3
呢间小店推介比屯门人,呢排仲有第2碗半价添,一定要试下咁正既鱼生饭。而家正苦推限聚令,小店入面好少枱,生意大受影响,我食既时候都撞正食环踩场,深感无奈,大家记住多支持黄色小店啊!!!