2024-08-22
尖沙咀很多印度餐厅,专门做素食的也有不少,这间很多人推荐过,你又有无食过呢?菜式以蛋奶素为主,也提供Vegan选择,由印度街头小食到家常美味都有,适合大班家人朋友聚会分享食。餐厅装修现代化,果然是世界各地都有分店的国际品牌。餐厅位于万事昌广场三楼,入商场后转右就找到上餐厅的升降机,在靠近门口的地方,唔需要行入大堂。出到三楼就见到,都几方便嘅。入面都几大间,色彩缤纷,座位阔落,适合大班朋友聚会。Mango Lassi HK$59食印度菜唔少得一杯芒果乳酪饮品,呢杯好浓郁,仲饮到有加香料几特别。Paneer Tikka (2Types) HK$115我最钟意食印度芝士,除左煮咖哩,原来烧烤更好食。这个烤芝士串有两个口味,一红一绿各有特色,中间仲串左彩椒片。食的时候点个薄荷酱更香气十足,外脆内软好口感。Taka Tak Mushroom HK$105这个以番茄和洋葱做底的咖哩,吃起来完全不辣,入面好多蘑菇粒,同埋食到有姜丝,配饭配饼都好味。Kulcha (onion) HK$49今次不吃naan饼试下这个,有少少似pizza饼底,食落充满面粉香气,中间又有好多洋葱,配咖哩食一流。
入面都几大间,色彩缤纷,座位阔落,适合大班朋友聚会。 Mango Lassi HK$59
Paneer Tikka (2Types) HK$115
我最钟意食印度芝士,除左煮咖哩,原来烧烤更好食。这个烤芝士串有两个口味,一红一绿各有特色,中间仲串左彩椒片。食的时候点个薄荷酱更香气十足,外脆内软好口感。 Taka Tak Mushroom HK$105
Kulcha (onion) HK$49