2018-01-29
煎炸+无骨+嫩滑鸡肉+甜辣酱,呢几样野MIX埋,唔食都知道正!!~😋 所以一早就留定肚,唔知系米因为咁所以觉得呢度D食物特别唔错呢?!😆Haru Haru虽然系一条巷仔入面,但完全无污糟既感觉,而且光线充足;老板娘亦都好友善同埋充满笑容,仲主动介绍菜式添~👍眼阔肚窄既我,望完个餐牌好多野都想点😂好彩朋友STOP我,如果唔系一定造成浪费…黎到呢度,首选一定系韩式酱辣炸鸡,由于我地唔中意啃骨头,所以点左无骨鸡半只;另外加多半只香葱炸鸡 (我真系好中意食炸物);最后再点多一件芝士蛋卷~职员先送上三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜三款中翠肉瓜最好味,瓜肉多汁、少少麻油同蒜调味,岩岩好 唔会太重味香葱炸鸡,半只,无骨 ($79)原来炸鸡仲配送沙律同白萝卜解腻😗虽然椰菜丝切得比较粗,唔系我杯茶,但有诚意;白萝卜醋味好浓,绝对可以解腻!!😀半只炸鸡分量亦相当多,粗略估计有成十二大件!!值得一赞既系炸粉唔厚且鸡肉肉嫩多汁,一D都唔鞋唔干唔韧!! 估唔到香港连锁店做唔到既质素但佢做到!~而且价钱仲非常贴地不过唔好既地方就系香葱味唔够,鸡肉本身只系原味炸鸡,要夹住葱一齐食先有葱味韩式酱辣炸鸡,半只,无骨
职员先送上三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜
香葱炸鸡,半只,无骨 ($79)
韩式酱辣炸鸡,半只,无骨 ($79)
呢款炸鸡同香葱一样既多,鸡肉肉质都算滑,不过嫌佢D酱捞得唔够均匀,唔够做到每个位置都沾到酱,而且唔够辣;呢个系无咁重口味既酱辣炸鸡,可以为左迎合香港人既口味
芝士蛋卷 ($78)
分成8等份既蛋卷,亦系呢度另一款招牌菜!!
蛋卷除左大份外,厚度更有1吋多添,而且蛋卷心包住热溶芝士,啖啖芝味~~身为芝士控既我无理由唔LIKE
不过美中不足既系,虽然鸡蛋煎得滑身,却缺乏蛋香😣
总体我都好满意今日个晚餐,职员态度好、价钱平民、食物分量足、质素算唔错,下次一定会再黎!! 😏