2024-06-19 1406 浏览
我之前都有朋友同我讲有间日本嘅好出名食丼饭[东京チカラめし]登陆香港,期待咗好耐终于有时间可以喺旺角顺便shopping食嘢,坐低咗依个好有一个日本气氛嘅感觉,因为佢一个连锁嘅舖头,但系里面嘅所有职员都好有招待嘅感觉,感觉好似置身于日本咁,坐低咗一阵我哋都即刻扫QR code落order😛😛重量烧牛肉饭朋友话最钟意食牛肉饭,所以order咗一个重量级嘅烧牛肉饭🥵嚟到枱前一盒日式BOX set送到枱上,打开满满嘅牛肉白饭上面,一啖咬落去牛肉嘅烧过嘅香味特别浓郁再配上日本买感觉好甜好黏口,所以食落去嘅味道好正👍🏻最后我哋都追加咗个温泉蛋配埋一齐白饭,绝配 🤩烧豚肉丼配温泉蛋另外我就嗌咗个烧豚肉丼配温泉蛋,估唔到除咗牛肉好味之外,原来豚肉都好大惊喜😳豚肉嘅分布油脂啱啱好肉质好嫰,开埋个温泉蛋食落去𠮶种口感大满足😙再加饺子三件最后追加咗两款小食,小食饺子会有三件煎好饺子外脆,而猪肉馅好juicy,点埋日式醋,和风味首出晒嚟😌唐扬炸鸡三件炸鸡原来食落去个口感好嫩,劲Juicy鸡皮连埋粉浆一齐炸至好松脆😍追加咗两杯嘢饮,一杯可乐同柠檬茶,饮完透心凉😛

重量烧牛肉饭

烧豚肉丼配温泉蛋

再加饺子三件

唐扬炸鸡三件
炸鸡原来食落去个口感好嫩,劲Juicy
鸡皮连埋粉浆一齐炸至好松脆😍

追加咗两杯嘢饮,一杯可乐同柠檬茶,饮完透心凉😛

2024-06-11