2023-03-20
🌸经过上次唔愉快嘅海鲜蒸气锅经历之后,小编今次去完朋友屋企玩,试完佢介绍嘅,位于元朗嘅海鲜放题餐厅,完全对蒸气火锅改左观🫢 可以自己夹肉蟹、鲍鱼同生蚝,只只都劲生猛新鲜,好玩又好食啊🙆🏻♀️💕-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食评 🦀肉蟹放题 任捉任食 $468🌼老火汤🌼红枣杞子虫草花蒸鸡🌼小笼包(2只)🌼生蚝(1只)🌼Jumbo彷蟹柳(1条)🌼扇贝(1只)、饱鱼(1只)🌼海中虾(2只)🌼肉蟹、沙白(都系任食🙆🏻♀️)🌼大蚬(任食)🌼时蔬🌼海皇粥底🌼甜品 (当日:红豆沙)-小编一坐低,餐厅侍应已经好热心告知夹海鲜程序和蒸海鲜注意事项等等,操作简单易明🙆🏻♀️去到夹海鲜环节,超好玩!💕🫶🏻肉蟹超级新鲜生猛,小编同朋友出左九牛二虎之力先夹到一只,d蟹只只都好重,小编朋友之后玩到手震添😂鲍鱼都系只只生鲜,会吸住水缸底,夹到上黎仲见到佢识郁🙆🏻♀️生蚝都系放系水缸入面任你拣,想拣大只定细只随你钟意-夹完之后师傅会帮手处理,见到佢地会清洁得好干净,鲍鱼由黑鲍刷到白白滑滑🫶🏻之后就会一大盘海鲜送到我张枱,排场超盛大,小编打卡打左五分钟🫢海中虾虽然无得夹,但系送到黎个时,小编仲见到佢d脚仔仲郁紧,好新鲜🥳
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食评
🦀肉蟹放题 任捉任食 $468
🌼老火汤
🌼红枣杞子虫草花蒸鸡
🌼小笼包(2只)
🌼生蚝(1只)
🌼Jumbo彷蟹柳(1条)
🌼扇贝(1只)、饱鱼(1只)
🌼海中虾(2只)
🌼肉蟹、沙白(都系任食🙆🏻♀️)
🌼大蚬(任食)
🌼时蔬
🌼海皇粥底
🌼甜品 (当日:红豆沙)
生蚝都系放系水缸入面任你拣,想拣大只定细只随你钟意
餐厅逢周末就会有liveband,可以听住歌食海鲜锅,气氛一流啊!🙆🏻♀️小编觉得性价比超高,已经book左下个月再食多次😂
📍 醉辣鲜 (天空之城)
元朗锦田高埔村110号天空之城地舖
环境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸🌸
服务:🌸🌸🌸🌸🌸
卫生:🌸🌸🌸🌸
性价比:🌸🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_yuenlong #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #慢活 #香港好去处 #打卡餐厅 #相机食先 #香港美食指南 #香港美食日记 #香港美食推介#香港打卡 #元朗美食 #醉辣鲜 #海鲜蒸气锅 #海鲜蒸锅 #海鲜放题 #元朗好去处 #任食火锅 #任食生蚝 #任食套餐 #任食肉