2023-12-30 209 浏览
喺呢家餐厅,我一入门就打算全力出击嚟个美食大冒险😋!首先,𠮶粉果🥟真系惹味得嚟,皮薄弹牙,包著嘅肉馅又多又多汁,食落去正宗得滞!点上啲豉油辣椒,一啖啖嘅辣香直冲鼻尖,嚟点刺激正!转头我攞起烧卖🍢,鲜美嘅鱼蓉味道好突出,但系啲烧卖可能蒸得有啲过火,搞到腍咗少少,不过呢个价,食到几串咁满足,其实都算系值回票价。呢啲小吃间中夹杂著我嘅嬲嗲口味评语,好味得黎又唔会好贵,真系平民美食嘅楷模。总括嚟讲,呢次食物体验最正系粉果,皮嘅口感同馅料嘅配搭,真系令人食指大动,绕梁三日噏唔停🙌。烧卖虽然有小瑕疵,但仲系唔损佢做我午餐时间嘅好伙伴。下次过嚟,我一定攞块大胃皮,要试埋佢哋嘅其他小吃,真系令人期待!