2020-11-03
呢间Cafe由外到内嘅装潢 都散发着古色古香嘅气息📻有保留到旧时药材舖嘅特色:有百子柜、铁闸、金漆招牌等等🤎呢一切都系源于老板 希望延续香港昔日 再现旧区面貌💡☕️好欣赏佢将文化遗物 化身成文化产品🎞改成怀旧咖啡店 中西合璧.👅大和堂鲜奶咖啡 $48其实就系Eral Grey Latte再加上微微嘅咖啡味☕️🤣话灵感系来源于西方嘅鸳鸯 都系将伯爵茶同鲜奶咖啡融合🤎味道上我觉得偏甜🍭鲜奶比例较重 鲜奶甜味盖过伯爵茶嘅苦涩🍂仲有甜嘅原因 系佢加咗蜜糖🍯我个人就偏向喜欢茶味浓同有回甘🌻不过好适合平时唔饮咖啡嘅人啊💘.👅香港制造手工啤 琥珀艾尔麦啤 $78支持香港制造🇭🇰💝觉得女仔应该几钟意👧🏻容易入口唔会过苦🍻有麦芽味🌾且回甘味浓 未到香醇🍺我自己饮落仲觉得有少少荔枝味💕🤣.👄总结算偏贵嘅cafe☕️去𠮶度系食环境同叫做感受下怀旧气氛🤣🤎不过我都觉得值得一去~因为佢有故事同装潢都好特别🎞都好啱去打卡影相~———📍大和堂咖啡店 (九龙城)九龙城衙前塱道24号地舖
👅大和堂鲜奶咖啡 $48
👅香港制造手工啤 琥珀艾尔麦啤 $78
香港制造手工啤 琥珀艾尔麦啤
支持香港制造🇭🇰💝
👄总结
———
📍大和堂咖啡店 (九龙城)
九龙城衙前塱道24号地舖
香港制造手工啤 琥珀艾尔麦啤