同呀妈Shopping完之际,佢话夜晚唔想煮饭😅,叫我睇下想食乜,再买啲返去当晚饭...,哈哈。由于午餐食得好饱,所以都唔使点食正餐,于是就帮衬继光香香鸡。以前香香鸡做团购,我成日帮衬,但旺角店相继结业后,我就无食过。不过喺屋企左近嘅连理街店就屹立多年,今次系我第一次帮衬添😛。炸鸡店劲高人气,买嘅人排哂长笼,其中一个原因系因为全部食品都系客人落单后即炸,所以唔会翻炸变到好干身或者好油👍。好搞笑地成间舖嘅店员都系大男生,仲好似唔太识听/讲广东话。我哋等咗阵,啲炸鸡就Ready了🐔,沿路拎返屋企隔住个口罩都闻到劲香,真系好想拉低口罩偷食。香香炸鸡(大)($39),招牌菜果然几时都咁好食😋,每件鸡件都好好肉,而且无骨,炸皮香脆得嚟,肉质保持嫩嫩多汁的,又无热气嘅感觉,真系好正,推介!唔同分店同经营多年来都能够保持高水准💯,抵赞。台嗑三块鸡($38),呀妈话想试埋㖞,呢个就同香香炸鸡唔同🐓,鸡肉比较大块同埋有骨,咸香味道较浓。但我就钟意香香炸鸡多啲~。酥炸鱿鱼(细)($32),炸鸡以外,炸鱿鱼亦系必食之选。鱿鱼沾上薄薄嘅炸粉,达到黄金比例🦑,我哋又系食唔停口。总括嚟讲,三款炸物都无令我失望,特

台嗑三块鸡

酥炸鱿鱼

总括嚟讲,三款炸物都无令我失望,特别系香香炸鸡同酥炸鱿鱼,我认为继光香香鸡系香港还原度最高嘅台湾过光龙炸鸡店🐔😋,味道真系同我喺西门町食嘅一样。最后,我见到餐厅做紧Promo,4月10日开始计一个月,买大份嘅香香炸鸡,第二款自选食物就可以获得半价优惠,抵啊!
2020-04-03
等候时间
10 分钟 (外卖自取)