💛有冇人都有睇早前Netflix大热嘅"鱿鱼游戏"🦑? 我地睇完都好想玩下 (唔洗死版本😆 📸拉后睇有片📸)我地见到位于长沙湾嘅Second Bite都有推出鱿鱼游戏当中嘅 #椪糖 挑战,仲要系良心小店, 梗系要专登过黎揾食同玩下啦😆 餐厅位置比较隐世,出咗地铁要行10分钟左右, 入面唔算大,装潢偏向型格工业风,但座位都几舒服嘅~🦑鱿鱼游戏椪糖挑战🦑之前一出Story就已经好高询问度,只要黎到餐厅消费满HK$300嘅顾客,一枱可以玩「鱿鱼游戏椪糖挑战」一次!会随机分派到唔同嘅形状,只要系15分钟限时内成功整出椪糖图案就可以参加抽奖,有机会获得「韩国椪糖游戏套装 」或其他Second Bite大礼 (全单半价、免费小食、优惠券等) 🎉我地获派到最易嘅三角形🔺,开头拮开有d难,但拮开咗一边就开始上手,唔洗5分钟就整咗个图案出黎啦,可以唔洗死✌🏻✌🏻 (之前Story竟然好多人估我地超时系咩玩法先😂🥲)见到隔离台获派到心型💛同雨伞图案☂睇见都觉得心很累XD 如果一班人朋友黎一齐轮住吉又几好玩🤣🤣我地整完出黎都有贪得意食下咩味,好甜嘅焦糖味😅 真系玩下好啦😂😂连获奖嘅现金卷都系游戏卡片黎,好有

🦑鱿鱼游戏椪糖挑战🦑
椪糖挑战

连获奖嘅现金卷都系游戏卡片黎,好有仪式感呀!😆😆
❗️留意返「椪糖挑战」每天数量有限,记得要预先订位啊❗️

讲返野食先,我地点咗Set Dinner都有包餐汤同餐包,餐汤系忌廉汤,口感浓郁,而牛角包🥐几香脆!

主食➡️"赛螃蟹忌廉野菌炖饭",每一啖都食到满满嘅蟹肉,份量都算多,risotto软硬度适中,捞埋蛋同蛋黄后更加creamy,认真唔错!
赛螃蟹忌廉野菌炖饭

另外主食点咗厨师精选嘅➡️"封门牛柳扒",有6oz,唔算太大份,我地点咗5成熟,食落有d似熟成牛口感,
肉质唔会韧,好易咬开,但牛味唔算突出,正常发挥,如果有返多d肉汁就更好啦~
封门牛柳扒

🔸赛螃蟹忌廉野菌炖饭 ($148)
🔹封门牛柳扒 ($178)

2021-10-23
赛螃蟹忌廉野菌炖饭