2023-09-26
我地去咗616牛肉火锅专门店,真系食得好开心!呢度嘅火锅选择多样化,令人目不暇给。我哋试咗几款招牌菜式,包括题柄肉、安格斯肥牛、牛板睷、虾滑、炸鱼皮响铃同埋娃娃菜,仲叫咗个花椒牛腩清汤鸳鸯汤底,真系一个美味尽在其中嘅体验。首先讲题柄肉同安格斯肥牛,两者都系牛肉中嘅极品。题柄肉质嫩滑,每一啖都饱满多汁,入口即化。而安格斯肥牛则更加有嚼劲,肉质鲜美,带有浓郁嘅牛肉香气。两款牛肉都好鲜甜,真系令人回味无穷。牛板睷系另一款必试嘅菜式,薄切嘅牛板睷质感弹牙,肉质嫩滑,配合火锅汤底一齐煮,味道更加丰富。虾滑系一种特别嘅海鲜选择,质感鲜嫩,口感弹牙,带有虾嘅鲜味,好适合放入汤底煮食。炸鱼皮响铃系一款独特嘅小食,鱼皮炸至金黄酥脆,香气四溢。一啖落口,脆脆嘅口感同鲜味爆发,令人上瘾。最后娃娃菜,呢款蔬菜嫩绿可爱,口感爽脆,煮熟后更显甜美,系火锅中一个清新嘅选择。我哋叫咗个花椒牛腩清汤鸳鸯汤底,真系一个明智嘅选择。花椒带嚼劲嘅辣味同埋牛腩清汤嘅鲜甜相融合,汤底香浓而不腻,带出牛肉嘅鲜美味道。总括而言,616牛肉火锅专门店系一个值得推荐嘅餐厅。佢嘅菜式多样化,质量出众,而且服务亦非常周到。