2024-06-12
🐻上个月去完名古屋食完飞驒牛,即刻超越晒所有🐮系我心目中嘅位置✌🏼今日就同左🐻👨🏽试下系香港食飞驒牛烧肉-肉料理广🏮🐻我地叫左一个套餐,有晒唔同飞驒牛部位,可以一次过试,我地另外再追加左澳洲厚和牛舌,并盘嘅部位有:⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚头⭕️赤身🐻每个部位口感同油花都不同,叫并盘就唔洗叫成碟一样,如果该部位较肥或较瘦食得太多都会易影响到食欲👹,由其系油脂分布比较多嘅友三角咁📐不过总括我觉得飞驒牛好食过其他和牛,因为佢油脂感冇咁重,唔会太大负担,肉味同油脂平衡岩岩好,之前食佐贺牛食左几旧顶唔顺,太油😆🐻另外我地仲追加左个鳗鱼石锅饭,食烧肉配番个香喷喷有饭焦嘅石锅饭,香浓嘅牛油脂渗埋落热到滋滋声嘅鳗鱼饭,一口入魂👻🐻当然套餐仲包埋⭕️前菜⭕️面豉汤⭕️茶碗蒸仲有大爱开心果味雪糕🍧,估唔到香港都食到咁正嘅飞驒牛,香港生活实在太便利🫶🏻🐻佢地有飞驒牛认证架🔖
⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉
⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚头⭕️赤身