2019-05-17
丰硕 (大角咀).平时经过大角咀都见到呢间任食火锅台,但因为星期六日都大排长龙嘅关系都无机会试,今次特意平日放工提早book位去试下!.时下兴起酸菜鱼锅,对于经常北上食酸菜鱼锅既我地 ,系香港食酸菜鱼都系第一次! 难得呢间火锅店可以选择酸菜鱼锅汤底,仲要条鱼系用龙趸,我地谂都唔谂,就决定一试!.⚜️酸菜龙趸锅⚜️.酸菜配上肥美嘅龙趸鱼块,鱼肉好滑!酸味更带出鱼嘅鲜味,好彩有加多$20试下个酸菜锅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)百几蚊任食火锅🍲配料都很多选择!当中娃娃菜,韮菜饺都系我俩每次火锅必食,吸晒个汤,正!⚜️安格斯肥牛⚜️$88.我地得两个人所以叫左半磅啱啱好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一上枱已经见到油脂分布好靓,少少肥,食落都好嫩好香牛味(*¯︶¯*)!.⚜️椒盐鱿鱼颈⚜️.平时炸鱿鱼须呢就食得多,鱿鱼颈真系未食过haha!!炸粉唔算太厚,食落香口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)可以一试!—————————————————————-环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌丰硕 (大角咀)大角咀埃华街8号奥朗御峰1楼101号舖—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfood
⚜️酸菜龙趸锅⚜️
⚜️安格斯肥牛⚜️$88
⚜️椒盐鱿鱼颈⚜️
—————————————————————-
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌丰硕 (大角咀)
大角咀埃华街8号奥朗御峰1楼101号舖
—————————————————————- #hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#吃货#美食#打卡好去处#相机食先#大角咀美食#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #hkdessert#foodporn #hkfoodblogger#instafood #instagram #foodstagram#foodie #丰硕