2019-06-30
厚福街食店林立,不论街舖定楼上舖都有番一定水准!今日放工经过,同朋友念紧食咩好之际,就见到呢个水牌,朋友好想饮梅酒,问一问旁边的职员,她说有就马上决定食呢间啦我地六点几比较早,得几枱客人,除左indoor,仲有outdoor可以坐下,吹吹风chill一chillP.S. 同职员倾开计,原来逢星期二都有塔罗师驻场,只要食满一定价钱,就可以免费睇一次;可惜我地星期三去,错过左啦🙊呢度好先进,可以手机点餐,当然唔想烦既,亦都有餐牌,方便两类唔同客人我地睇晒最后点左个二人晚餐😂烟三文鱼凯撒沙律:好有心思整左个烟三文鱼花出黎,而且沙律捞得好均匀,面包粒又多,好味🤤烟肉青豆汤:睇落好似平平无奇,但烟肉已滚成烟肉碎沈底,味道浓郁,入口方便日式烧烤拼盘:鸡翼爱好者必点,外脆但入边仲系juicy;牛脷厚身,有口感,唔韧;大啡菇加左日式木鱼系表面,令到啡菇味道无咁单调有惊喜!🥓烟肉荔枝串:一般我都对烟肉不生兴趣,但呢串有特别体会!荔枝本身好甜,配上烟肉的咸味,好似互相中和左,两种食材一齐就好perfect match! 西班牙烤鱼:有心思将一条鱼,平均切开两边,食的时候不需翻来翻去酱汁方面就是西班牙辣汁,
我地睇晒最后点左个二人晚餐😂
酱汁方面就是西班牙辣汁,鱼肉配上辣汁,另类惹味,而旁边瓜类烤得刚好
最后朋友期待的梅酒借来拍摄一下
而我点了龙眼水
香港连锁食店很多,但充满人情味的店舖少之有少,睇得出呢度职员好用心去整每一道菜,而且会好似五星西餐咁,同客人倾下计,睇下满唔满意。
食完晒每道菜,佢地都会系唔骚扰客人倾计的情况下,悄悄地整理好枱面同加水,等我地倾得舒服啲。
呢啲细心地方客人系可以感受到,用心经营,敬业乐业。除左食物好唔好食之外,整体感觉舒服都好重要,珍味值得继续支持!