2024-09-25 293 浏览
黎到位于中环嘅Kanesaka HK,呢间唔单止环境好,仲有佢超级丰富既Dinner,一位$2980,再加上食材每日新鲜空运,系朋友聚会或者享受美食都好适合。「烧吞拿鱼骹」未放到面前就感受佢阵阵传出黎既香味,尤其佢烧过后嘅鱼油香味,配埋紫苏叶同萝卜蓉,一入口系一个丰富既味道体验~🍣再嚟就系「喉黒海胆鱼子酱手卷」,呢款系出面无得试既自创手卷,口感棉密而且层次丰富,海胆加上烧喉黑同鱼子酱,非常有惊喜!「金目鲷寿司」轻轻烧过嘅鱼皮,皮下嘅油脂更香,真系好爽口😋饭局尾声,上左一款 「海鳗寿司」,长崎县对马岛既海鳗蒸后再烧一烧,配埋海鳗汁同山椒粉,无得顶。每一块海鳗都流出满满嘅汁水,入口整个爆炸,感觉令人回味无穷。😍「酱油渍赤身寿司」同「蛤寿司」,都好有惊喜,当然其他款一贯都做得好好,食到好满足😋。最后,我仲发现一种新口感,就系佢个「玉子」就比较淡嘅份上,佢个口感就似布甸咁滑,仲有芝虾蓉,好喜欢!😋「Kanesaka HK」真系食材、环境、服务都系首选,钟意食日料一定要试呀!😉

「金目鲷寿司」轻轻烧过嘅鱼皮,皮下嘅油脂更香,真系好爽口😋