2020-12-14
如果大家去开上环, 就会知道上环街市楼上嘅熟食中心真系有好多抵食嘅餐厅大食妹就衬住weekend同朋友去瑞记觅食唔知大家知唔知道去瑞记一定要食啲咩呢? 今日大食妹就为大家try try瑞记嘅热门菜式-西多士、蛋牛治同樽仔冻奶茶<西多士>网上唔少foodie comment话瑞记嘅西多士多蛋汁同蛋香十足? 大食妹一睇就觉得有啲出入, 蛋汁只沾左系面包嘅上下两面, 四周嘅边边位系无蛋汁嘅但瑞记嘅西多士系煎嘅, 而且口感松软, 配上炼奶, 相对一般西多士较轻盈而且好食<蛋牛治>另一个瑞记大热菜式就系蛋牛治天气有啲冻, 我地就嗌左烘底, 面包外脆内软馅料饱满, 咸牛肉咸度啱啱好, 里面仲有好多青葱, 味道唔错<樽仔冻奶茶>斋食好似有啲dry, 饮枝樽仔冻奶茶就啱啱好啦奶滑茶香, 好棒棒
<西多士>
<蛋牛治>