2015-04-22 802 浏览
今日同小朋友去完动植物公园,2个行落山顺便揾野食,小朋友话想食面面,见到呢间「无名拉面」由于星期六冇乜人,所以拣佢。入到去仲有位,我手抱小朋友,入面员工男的收钱中,叫我行埋一边等就冇再理我;肥女店员见到只用龟速行去执台,我话可唔可坐低先,佢望一望用d极衰既声面黑黑话:等我执埋台先坐好唔好?我果刻呆左,我抱住个小朋友,企左5分钟完全冇人理我去执台,仲要比人用咁差既声同我讲野?我做错d乜?系咪我入黎帮衬系错左?入番正题,由于太攰又饿,坐低就叫野食,问心讲,入面貌似日本人师傅都系黑面既(平时去开都有笑容,日本人唔系最有礼貌既咩?)拉面唔系贵又唔系平,同一般差唔多价钱,见到有蟹汤拉面,就叫下,到我落单果时,个女店员都系唔理我抹左台先行过黎接单(佢系睇到我的)。首先讲下蟹汤,系有蟹味,唔算浓,淡淡蟹味都算唔漏,不过最抵赞系叉烧,真系好好味😱入口即溶,好入味,而且唔知系我细食定点,好似好多件叉烧咁,面底就少d,男仔应该要加底先够饱。我就肯定唔会再去,睇到其他comment话好多人排队,我都知香港地好怪,愈冇礼貌既餐厅愈多人;愈好生意既餐厅愈唔使对客有礼貌,其实如果咁唔想做,不如唔好做啦,客人入黎食

我就肯定唔会再去,睇到其他comment话好多人排队,我都知香港地好怪,愈冇礼貌既餐厅愈多人;愈好生意既餐厅愈唔使对客有礼貌,其实如果咁唔想做,不如唔好做啦,客人入黎食野有比钱,唔系要受气,成程我得一个总结-贴钱买难受😒 一碗面+一雪碧要$99 , 果个加一,我极度唔想比,冇服务又点解要比?
2015-04-18