2019-07-02
中学同学聚会简左呢间日本餐厅,餐厅外面装修都有啲日本风,好似日本啲居酒屋咁!主要以木为主嘅,感觉比较简单舒服,餐厅内只有几张枱招呼客人,所以会比较宁静唔会太嘈!所以记得打电话黎book位呀!当晚我哋一行八人,叫咗好多嘢,而且啲嘢食个名系比较特别,讲完都唔知系咩黎嘅😂我哋都系带咗啲沙律,小食,刺身,生蚝,卷物沙律::超级新鲜,加咗啲蟹柳同蟹子,感觉完全唔同咗,好开胃 ,好食到我哋再encore多一碟!小食::鸡翼,鱿鱼须,其实就冇乜特别嘅,纯粹系等埋啲朋友到,但肚饿想食住等!味道OK嘅,不过就贵,一碟得几件,就7.8十蚊!刺身::刺身拼盘加海胆,海胆(白色胶盒装住)OK吾差,但唔够鲜甜,反而刺身拼盘内有少少海胆(海胆个身装)𠮶个就超级甜,应该唔同品种,而且拼盘内嘅刺身全部都10分新鲜,应该全部都系日本新鲜运送生蚝::我唔知呢个系咩国家嫁,但系超级甜,连啲海水都系甜,我连柠檬汁都冇用,原汁原味!好得意佢又加咗啲蟹子上去,出奇地有好夹㖞!朋友唔食生野俾我又食多只,正呀😋😋😋呢间餐厅有好多卷物,寿司,啲材料都比较特别,创新,又会用下和牛,牛油果,龙虾,芒果.....啲嘢又估唔到可以夹埋一齐又几
我哋都系带咗啲沙律,小食,刺身,生蚝,卷物
呢间餐厅有好多卷物,寿司,啲材料都比较特别,创新,又会用下和牛,牛油果,龙虾,芒果.....啲嘢又估唔到可以夹埋一齐又几好食㖞!因为我食咗太多啦都唔知自己食咗啲咩,净系觉得都好好味!!
总括来讲,我觉得呢间小店都几有创意,会试吓用唔同嘅材料去配搭出唔同嘅味道。而且佢地嘅摆位都好靓有用心设计过,可以俾d女仔影相呃like。
建议你哋多啲人嚟食,可以试多啲,因为好多野简😂😂😂服务员都好好,佢会用心介绍番啲嘢食同埋会推介你哋食啲咩,所以如果你哋去到都可以叫佢哋推介俾你啊‼️