暂时私心嘅米线第一名 肥仔云南小锅米线推荐:🍉🍉🍉🍉🍉            味道:🍉🍉🍉🍉🍉            价钱:🍉🍉🍉🍉打卡:🍉🍉🍉                      回访:🍉🍉🍉🍉🍉原本喺荃湾已经好多人帮衬嘅肥仔云南小锅米线,结业后重新喺九龙湾开舖,最近终于揾到时间去试吓!!小锅酸辣米线 (小辣,配墨鱼头&螺旋藻/小辣,配猪颈肉&豆卜 ) $44  🍉🍉🍉🍉🍉小辣已经好够辣,汤底好浓味,而且够酸,好多咸酸菜!!超啱我口味,就系呢个汤底令佢成为我心目中暂时自私米线第一名😍😍睇张图好似好少墨鱼头,其实喺汤入面😂佢嘅墨鱼头比云家嘅细粒啲,同埋比较上无咁弹牙(利申番都系好弹的😂),感觉上主要都系个汤carry咗个墨鱼头,无云家个款小食墨鱼头咁特别😋螺旋藻都系薄片个款,份量唔算好多😐咁啱我个碗米线有几条食落硬啲,可能系未够熟 (hi又系我,食到后期就无事了),但系整体嚟讲无云家嘅米线咁硬,不过都唔会太淋😛另一碗选择咗猪颈肉做𩠌,偏肥少少,因为我自己偏好瘦嘅猪颈肉,所以我觉得麻麻哋,同埋无乜烧过嘅香味,隔离枱叫猪颈肉小食个碟靓好多,望落瘦啲同似有烧过,份量又多好多,叫小食会
[香港/九龙湾] 暂时私心嘅米线第一名 肥仔云南小锅米线

推荐:🍉🍉🍉🍉🍉
味道:🍉🍉🍉🍉🍉
价钱:🍉🍉🍉🍉
打卡:🍉🍉🍉
回访:🍉🍉🍉🍉🍉

小锅酸辣米线
咁啱我个碗米线有几条食落硬啲,可能系未够熟 (hi又系我,食到后期就无事了),但系整体嚟讲无云家嘅米线咁硬,不过都唔会太淋😛另一碗选择咗猪颈肉做𩠌,偏肥少少,因为我自己偏好瘦嘅猪颈肉,所以我觉得麻麻哋,同埋无乜烧过嘅香味,隔离枱叫猪颈肉小食个碟靓好多,望落瘦啲同似有烧过,份量又多好多,叫小食会比较好😛😛
回味鸭肾 $35 🍉🍉🍉🍉🍉
回味鸭肾
就咁点个汁会觉得好酸,点知一连埋鸭肾嚟食真系好夹😍其实鸭肾本身已经淋咗汁,所以食落唔会好干同无味,而且份量都算几多😋个汁应该系个鸭肾嘅精粹,唔知如果选择鸭肾系𩠌会唔会上埋汁呢,如果无既话可能会无咁有特色😛 成碟鸭肾一嚿接一嚿系咁食,碗面未上已经差唔多食哂😂

一路食一路觉得好想每日都食到呢间米线😩 下次再去会叫一碗米线唔额外加𩠌,再另外叫两个小食,咁样抵食啲又正啲!!😋😋

后记
💟 本身叫咗冻奶茶走甜少冰,但系落单个阵写漏咗少甜,一嚟到沟通清楚番之后就好快换番俾我哋,不过冻奶茶唔算好饮,普普通通
💟 我哋去到嘅时候大约要等3枱,大约等咗15分钟就有位,食完出番嚟见到条龙长到队尾应该要等6-7枱🙈证明呢间米线其实真系好好好出名,大家要去食最好预番早少少去排队啦😂
💟 造星3嘅Cloud都食过呢间! 以前去食会叫猪肚、凤爪 (唔好问我点解知😆)

📍 肥仔云南小锅米线
地址:九龙湾牛头角道3号得宝商场地下37号舖