推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    价钱: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)    位置: 🍉🍉🍉 (3/5)   回访: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)    听讲屯门开咗由蓝带师傅主理嘅cafe,有出炉Bagel、Scone等等,呢类cafe喺屯门唔多常见,所以就去咗佢哋几款pastries试吓😋原味 Plain bagel $20 🍉🍉🍉🍉🍉比一般plain bagel甜,个甜度似系落左提子干咁上下,未食已经闻到好香,咬落好烟韧,就算唔加任何配料都唔会「寡」,而且价钱亦都唔算贵,绝对会再回购!十胜红豆白玉抹茶bagel $36 🍉🍉🍉🍉第一个感觉就系白玉超多! 好似十环条链成个bagel形都有白玉,红豆蓉好香,无乜颗粒感,抹茶味虽然唔太浓,但系整体嚟讲都算唔错👍不过因为呢款贵过plain bagel $16,相比之下我就会比较推荐plain bagelLotus咖啡bagel $34 🍉🍉🍉同白玉一样,bagel内嘅Lotus 饼份量都几多,而且食落都唔算太甜,唯一扣分就系个bagel虽然闻落有咖啡香但食落无乜啡味,如果啡味可以再
推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
价钱: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)
位置: 🍉🍉🍉 (3/5)
回访: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
原味 Plain bagel $20 🍉🍉🍉🍉🍉
原味 Plain bagel

十胜红豆白玉抹茶bagel $36 🍉🍉🍉🍉
十胜红豆白玉抹茶bagel

Lotus咖啡bagel $34 🍉🍉🍉
Lotus咖啡bagel
同白玉一样,bagel内嘅Lotus 饼份量都几多,而且食落都唔算太甜,唯一扣分就系个bagel虽然闻落有咖啡香但食落无乜啡味,如果啡味可以再浓郁啲就更好啦!

焦糖香蕉松饼 $28 🍉🍉🍉
焦糖香蕉松饼
未食已经闻到超香蕉味,不过食落又无乜蕉味😂 我本身估计焦糖+香蕉呢个组合应该会超级甜,点知完全唔会,焦糖嘅甜度恰到好处,配合muffin内嘅nuts,松软得嚟有咬口,不过因为食落唔太有蕉味,所以扣咗少少分

十胜红豆抹茶松饼 $28 🍉🍉🍉🍉🍉
十胜红豆抹茶松饼
作为绿茶迷,第一啖食落口已经超爱,抹茶味超浓郁,有些微回甘,同bagel嘅红豆蓉唔同,红豆粒,食落有颗粒感,硬硬哋,增加口感,食落会有少少似朱古力粒😍绝对会回购!

泰式奶茶scone $26 🍉🍉
scone嘅质感系好食嘅,好松软,但系可惜唔似泰式奶茶味,无泰奶个种好标志性嘅香味,呢个就相对比较失色

后记
💟 Bagel买4件有88折
💟 当日买完之后店员有同我讲有预订服务~

📍 Bougel Cafe
地址:屯门屯利街1号华都花园商场地下4号舖