香港🇭🇰手工少爷啤 有好多款拣又好饮😋原来系地每星期会转menu 次次都有啲唔同,要黎多几次先试得完,而且卖晒就无架啦🤫手快有得饮佢地主打手工啤酒🍻少爷啤,香港制造架,系咪好有诚意先。因为有好多款式,店员好细心介绍,你地都可以主动问佢地,佢地好nice 架🤗而且menu 都写得几仔细,讲番每只酒有啲咩分别同口感。我最钟意新奇嘢,拣咗一只少爷咸柠啤($76/0.4L),可以自己拣几大杯有唔同价钱,味道当然偏酸带少少咸味,比较light ,我自己觉得唔算好苦。叫咗啲煎炸嘢,一路食一路饮好夹,会清左啲油腻味,夹住食非常好👍🏻唔饮酒既朋友,佢地有发酵益生菌水果茶菌,0.5%酒咋,我下次试。今次叫多左个杯,Lemonade ($60)都系酸酸甜甜好开胃😋佢地食物玩crossover 美式&港式,我哋叫左个黄金薯条($88),炸鱿鱼圈($78)配他他酱👍🏻 炸嘢超好,好脆而食落唔觉油主食有脆边汉堡🍔($108),双层手打本地牛肉,好有咬口,肉质弹牙。再叫左个黑有茄牛意($89),用黑蒜炒意粉,偏甜同有黑蒜香🧄,好特别,好好味🤤,原来黑蒜炒意粉咁夹👍🏻✅放左工,Chill 一Chill 饮下本地啤
香港🇭🇰手工少爷啤 有好多款拣又好饮😋

佢地主打手工啤酒🍻少爷啤,香港制造架,系咪好有诚意先。

✅放左工,Chill 一Chill 饮下本地啤,正😄呀

推荐度(10👍🏻满):8.5👍🏻
服务(10⭐️满):8.5⭐️
地点(10⭐️满):7.5⭐

[TAP - The Ale Project (旺角)]
📍旺角黑布街19号地舖

#mongkok #mongkokbar #mongkokcraftbeer #mongkokbeer #craftbeer #HKbeer #HKcraftbeer #youngmaster #旺角好去处 #旺角酒吧 #旺角美食 #香港啤酒 #手工啤 #精酿啤酒 #香港手工啤 #香港精酿啤酒 #少爷啤

#晚餐#美食推荐 #食评分享 #美食博客 #美食分享 #美食しい #食左先讲 #852ig #foodiegram #winsomelai