推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)      味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)        价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)      打卡: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)      位置: 🍉🍉🍉 (3/5)      回访: 🍉🍉🍉 (3/5)     和风照烧鸡肉旋风蛋包饭配蕃茄汁 $108 🍉🍉🍉🍉首先要赞嘅系,佢系炒饭底!(蛋包饭入面系白饭真系好扣分) 饭底煮得偏湿,无粒粒分明嘅感觉,加上系用日本米,所以湿得嚟仲会黏口,如果干身多少少就好啦🙈 炒饭个汁都几浓,好入味,鸡肉几嫩滑,份量都算多,大细亦都岩岩好可以同埋蛋&饭一啖过食👍 蛋嘅熟度对我嚟讲恰到好处,仲有少少蛋液得嚟内层唔会太熟,火候控制得好好,无话边一个位会特别熟👍 个蕃茄汁感觉上喺煮嘅时候有加到少少肉汁,所以食落唔太似蕃茄汁,不过同个饭嘅味道好夹👍不过整体份量唔多呢点扣咗少少分🙈意大利辣肉肠蕃茄扁意粉 $88 🍉🍉🍉🍉「碟好大但份量好少」系我对佢嘅first impression,其实佢食落都唔差嘅,就咁睇啲酱汁好似好稀,不过因为啲扁意粉好挂汁,捞匀之后就中和番,仲会食到成口都系汁😂 蕃茄酱微酸,食落似真蕃茄,就算有落茄膏都应该唔多,好
推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
位置: 🍉🍉🍉 (3/5)
回访: 🍉🍉🍉 (3/5)
和风照烧鸡肉旋风蛋包饭配蕃茄汁
和风照烧鸡肉旋风蛋包饭配蕃茄汁 $108 🍉🍉🍉🍉
意大利辣肉肠蕃茄扁意粉
意大利辣肉肠蕃茄扁意粉 $88 🍉🍉🍉🍉
「碟好大但份量好少」系我对佢嘅first impression,其实佢食落都唔差嘅,就咁睇啲酱汁好似好稀,不过因为啲扁意粉好挂汁,捞匀之后就中和番,仲会食到成口都系汁😂 蕃茄酱微酸,食落似真蕃茄,就算有落茄膏都应该唔多,好开胃👍 我好钟意佢有好多菇😂
伯爵奶茶配黑糖寒天
伯爵奶茶配黑糖寒天 $48 🍉🍉🍉🍉
离远已经闻到黑糖好香,因为无得叫走甜,仲担心会唔会好似平时饮个啲寒天咁甜,但系呢杯唔会,黑糖份量啱啱好,香得嚟饮落唔会过甜
奶同茶嘅比例适中,冲得好顺滑,Earl grey个阵柑橘味唔太浓(啱我),锡兰茶叶好似比例可以再多少少,茶味会再浓啲出啲😋
So Good
So Good $58 🍉🍉🍉🍉
Greek Yogurt, Coconut Water, Lychee Syrup, Blue Curacao, Lime Juice
卖相好fancy😂 杯边系少少海盐,饮落口先咸后甜,无乜酒味,味道基本上就系荔枝乳酸😂

后记
💟 店内有唔少装饰、摆设可以俾食客打卡,不过如果想坐特定嘅位置就要再排队等耐啲啦~

📍 SENSU
地址:沙田新城市广场3期2楼A237号