推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)         味道: 🍉🍉🍉🍉(4/5) 价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)              打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)        回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)  京都胜牛三味套餐 $243 / 厚切菲力炸牛排套餐 $208 呢个三味套餐有齐菲力牛、薄片酱味牛同炸翼板,啱哂「我全都要」嘅贪心食客😋本身上枱嘅肉熟度系半熟,店员就话如果觉得牛肉太生,都可以叫职员拎个炉出嚟自己再烧熟少少🥩 菲力牛(即牛柳),第一嚿咩都唔点直接放入口,食到好浓牛香(厚切个set牛味更香),微微有啲入口即融,肉质好嫩滑,外层炸得非常酥脆,好松化,嚿肉咬开一半都唔会散开😆薄脆外层,外脆内软,写到以为自己系打手😂翼板就有咬口啲,牛味亦都好出👍🏻薄片酱味牛食落好特别,外层有少少似食紧烧饼嘅感觉,内层牛肉微生,食落无咁嫩,不过同外层嘅照烧酱都几夹😋 陪随牛肉有嘅酱汁包括有招牌牛排酱、山椒盐、芥末酱油同咖喱酱,另外枱面都有岩盐、普通酱油可以按喜好自己选择😋 招牌牛排酱:微酸,似烧肉汁嘅味道,因为牛肉本身已经好有味,点完呢个酱会有少少盖过牛肉本身嘅味道,
推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉(4/5)
价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)

厚切菲力炸牛排套餐

招牌牛排酱:微酸,似烧肉汁嘅味道,因为牛肉本身已经好有味,点完呢个酱会有少少盖过牛肉本身嘅味道,所以我自己对呢个酱一般
山椒盐:我自己最钟意点盐,觉得盐最可以带出肉嘅鲜味
芥末酱油:好惹味,食到最后几嚿再点嚟食更加refreshing
咖喱酱:好香浓,浓到甚至盖过啲牛肉味,咖哩辣度好温和,有少少似咖喱砖个只味,不过香啲😋最后我用左啲酱捞饭食😂饭量十足 我食咗半碗已经好饱😂
京都胜牛三味套餐
面豉汤唔会死咸,已经好过坊间7成嘅日本餐厅🤦🏻‍♀️ 简简单单得面豉汤同海带,无咩特别,不过起码唔系唔好饮🙈

炸广岛生蚝 $48
一咬就俾啲汁焫亲😂好多汁,只蚝咬落好实肉,都算饱满,而且食落有鲜味,都几好食,只系有啲啲贵🙈
食完觉得都系偏好荃湾个间「秘」,因为可以自己控制几时烧,唔会食到一半已经冻哂,同埋价钱都比较相宜😂不过呢间嘅环境比较好,唔会食到成身油烟,坐得都比较舒服~

后记
💟 有加一服务费