物有所值 关西式寿喜烧 品尝飞驒和牛 华小料理屋 Hana推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)                      味道: 🍉🍉🍉🍉(4/5)  价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)                            打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)  位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)                 回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)日本飞驒和牛 2人套餐 $1680前菜三点盛三款分别为:烟三文鱼、蒸豆腐&他他牛😋前菜份量唔多,好的骰,三款都系一口份量,他他牛配上酱汁最开胃,烟三文鱼同蒸豆腐刺身四点盛四款刺身每人每样一件,刺身几厚身,唔太重雪味,不过亦都唔算重鱼鲜味,不过几钟意呢个餐一次过可以食哂刺身、天妇罗同寿喜烧,啱哂贪心的小狗(我😂)天妇罗拼盘比较特别嘅就系有长脚蟹刺身,其他就分别仔茄子、蕃薯、南瓜同虾😋炸衣唔厚,保持到食材本身嘅味道,不过油就多咗少少少少,另外茄子就偏硬咗少少,硬到似未熟咁🙈寿喜烧嚟到重头戏寿喜烧!呢间餐厅系采用关西寿喜烧嘅烹调方法,全程都会有侍应帮手煮,首先系洋葱,之后系煮蔬菜期间会逐块和牛整,最后就系乌冬🤤和牛总共有6块,一睇
[香港/铜锣湾] 物有所值 关西式寿喜烧 品尝飞驒和牛 华小料理屋 Hana

推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉(4/5)
价钱: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)

日本飞驒和牛 2人套餐 $1680

前菜三点盛

刺身四点盛

天妇罗拼盘

寿喜烧
嚟到重头戏寿喜烧!呢间餐厅系采用关西寿喜烧嘅烹调方法,全程都会有侍应帮手煮,首先系洋葱,之后系煮蔬菜期间会逐块和牛整,最后就系乌冬🤤和牛总共有6块,一睇就知油花好靓🤤食落都非常软熟,侍应有问我哋想要几成熟,我哋选择咗3成熟,所以每一块都系烧一烧,加少少酱汁,就可以食得!真系入口即融,肉味好香,酱汁浓郁得嚟唔会甜到腻,仲可以带出肉嘅鲜甜,真系好正🤤最后个乌冬都非常大份,吸哂啲寿喜烧酱汁,真系好邪恶😛

精选甜品 (北海道牛乳布丁)
就咁睇好似现成买番嚟嘅牛乳布甸,食落奶味唔算特别香同滑,算系正常水准

后记
💟 另有加一服务费
💟 侍应非常有礼同友善🥰

📍 华小料理屋 Hana
地址:铜锣湾登龙街1-29号金朝阳中心2期Midtown地下C舖

Instagram: https://www.instagram.com/p/CYWcC6iJlRp/
Blog: https://markyourfood.blogspot.com/2022/01/hana.html
2021-12-26
  • 日本飞驒和牛 2人套餐