2024-03-26
椒宴系以花椒为主题的fine dining,钟意花椒味既你一定要黎试!本身以为d菜式会好辣, 因为平时我食谭仔最多只系食酸辣, 但事实上呢间餐厅主打系以花椒为主题, 可以试晒以花椒打造出来既唔同菜式, 将麻及香发挥得淋漓尽致。正口十分高贵 "(❛◡❛✿)就坐后待应送上香甜的梨同桂花酿清清喉咙。""台上有菜式、茶简介, 茶的种类多到有点惊讶!! 食完每一道菜后都会配上特定茶。""开胃菜,由清到浓味~ 最右手边既椒麻鳝丝好好食 食完想食更多(๑´ڡ`๑)""(๑´ڡ`๑)鱼子酱鸡牛汤冻 鸡牛汤 口感好似食果冻咁 好特别 ""蝴蝶竹荪汤 好精致 用蜡烛保持汤的暖度 十分贴心 ""花椒好香口呀(▰˘◡˘▰) ""大千干烧关东参"我老公本身唔钟意食海参, 话俾晒我食.. 我叫佢试啖, 跟住佢同我食晒!(→ܫ←)"土罐贡椒乳鸽"超好食! 乳鸽皮脆肉嫩,少辣,好想送饭(๑´ڡ`๑)"青花椒麒麟鱼" 第一次食青花椒 意外地同条鱼好夹。"老成都水煮牛肉 "呢餐入面比较辣的菜式就是这个啦.. 上菜时会淋热油上去~ 好香, 牛肉鲜嫩, 但相对较油腻。 "无盐菜煨饭"呢个时候已经食到饱饱地~ 但个
正口十分高贵 "(❛◡❛✿)就坐后待应送上香甜的梨同桂花酿清清喉咙。" "台上有菜式、茶简介, 茶的种类多到有点惊讶!! 食完每一道菜后都会配上特定茶。"
超好食! 乳鸽皮脆肉嫩,少辣,好想送饭(๑´ڡ`๑)
第一次食青花椒 意外地同条鱼好夹。
呢个时候已经食到饱饱地~ 但个饭好好食 忍唔住食晒ヾ(´︶`*)ノ♬
ヾ(´︶`*)ノ♬... 接住落黎就系饮下茶、食甜品时间..
甜品有花椒朱古力.. 白朱力甜左d 其他都ok ~ 呢餐好完美
题外话/补充资料:
一定要去厕所.. 第一次系香港感受到五星级的厕所体验