餐厅: 大快活
资讯:

2019-10-14 253 浏览
今日朝早出沙田有啲事要搞,办完事之后已经非常之肚饿,嗱嗱声去食返个早餐先搭车走。沙田火车站上边呢间大快活,永远都系好多人,今日系周末有更加唔例外,拎餐排左超耐队。今日咗鸡扒拼脆皮肠餐,再加多个麦皮。因为有麦皮,所以多士我就转咗做萝卜糕。脆皮肠系唔错嘅,今日个鸡扒就比较细件少少,但煎得几香口,个汁就唔系橙色一劈个只,反而系好似卤水咁嘅比较稀啲嘅质感,系比较少D。萝卜糕OK,系食得出有腊味嘅味道,系又系超细件。因为只系食鸡扒系冇可能会饱,所以就再加左个麦皮。麦皮本身呢佢地就无落糖嘅,但系我叫佢攞炼奶,加埋炼奶,系好香好滑,当然比屋企自己煮嘅好啦。而家可能食嘢比较贵,一个餐加一个麦皮要加$7.5,全部野加埋都要$41,其实都几贵,所以都系偶然放假先食下啦,唔怪得佢都要整个每周特价餐啦。

$41 (早餐)
  • 麦皮