2019-03-11 25 浏览
今日同两个朋友行过荃湾最多珍珠奶茶既地方 见到新开既沐白小农 对于好钟意台式饮品既我 当然要试一试饮得台式饮品当然要试呢排好出名既黑糖波霸鲜奶 啲黑糖珍珠食落去仲系热 系大珠好弹牙 同埋牛奶好浓好香滑 配合埋黑糖珍珠唔会好甜 又唔会太大杯👍🏻另外一杯系大甲芋头鲜奶 我见到佢一大匙既芋头等于半杯 真系好足料 饮落去仲有好浓既芋头蓉细细粒 对于芋头爱好人士 呢个饮品系一大享受除左呢两杯特色饮品 叫左沐白红茶鲜豆乳 佢个味道同我之前喺台湾试过嘅红茶豆浆系一样味 我仲叫咗微甜 口感好清新唔会好浓既茶香 反而豆乳味比较强烈 但整体来讲系好味嘅 我觉得反而适合早餐嘅时候饮 试过几杯饮品都觉得沐白小农出左唔同既特色饮品 除咗外观睇得 味道都好好味

大甲芋头鲜奶

沐白红茶鲜豆乳