2021-08-10 108 浏览
听同事讲公司附近最近开咗一间新嘅台式餐厅,听讲价钱唔贵仲几好味,今日收工就去试试佢😋💚招牌红烧牛腱心牛肉面呢个牛肉面一上枱就闻到好香红烧牛肉味,牛肉一共有两款,一款系平时普通食牛肉面嘅牛腱心,啫系香港人嗌嘅牛𦟌,牛𦟌非常入味,连啲筋位都好淋。另一款系好似牛肋条咁样,相比起牛𦟌嘅肉感比较重,一样都系卤得非常入味。汤底好浓味,关庙面非常挂汤,浸耐都唔会淋哂,下次再嚟会想试吓个刀削面😋💚古早味卤肉饭食台湾嘢点可以唔食卤肉饭?呢个卤肉饭好有诚意,除咗肉碎做嘅卤肉,上面仲加咗啲一粒粒嘅猪肉粒增加口感,猪肉粒偏肥,味道唔错,但食完觉得好邪恶。💚麻辣鸭肾呢个鸭肾嘅质感唔算系好爽口,麻辣汁唔系好麻亦都唔算好辣,反而有好重嘅蒜味同埋偏甜,虽然唔系我想像中嘅麻辣味,但系都几好食,呢个辣度就算唔系好食得辣嘅人都可以试吓。💚珍珠奶茶好正常嘅一个珍珠奶茶,珍珠几有咬口,拍得住出面嘅茶饮店。💚蜂蜜绿茶冇乜特别嘅蜂蜜绿茶,但系食完肥腻嘢之后饮一啖都几清爽。一个主食加一杯饮品先系$80有找,喺港岛食一个咁嘅晚餐,性价比唔错。味道: 🌕🌕🌕🌖🌑服务: 🌕🌕🌕🌖🌑环境: 🌕🌕🌕🌗🌑价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑📍 牛壹台食 (湾仔)

💚招牌红烧牛腱心牛肉面

💚古早味卤肉饭

💚麻辣鸭肾

💚珍珠奶茶
好正常嘅一个珍珠奶茶,珍珠几有咬口,拍得住出面嘅茶饮店。
💚蜂蜜绿茶
冇乜特别嘅蜂蜜绿茶,但系食完肥腻嘢之后饮一啖都几清爽。

味道: 🌕🌕🌕🌖🌑
服务: 🌕🌕🌕🌖🌑
环境: 🌕🌕🌕🌗🌑
价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑

📍 牛壹台食 (湾仔)
湾仔轩尼诗道61号四宝大厦地下