2018-12-06 42 浏览
准备由尖沙咀码头坐船番中环,见到呢间咖啡店好多长龙,咖啡迷既我当然要试试,上网睇下原本佢来自京都。店内只系买咖啡,装修系以木为主,系走日式简继路线。天气凉凉地所以就简杯热咖啡饮,虽然我见好多人都系拎冻咖。叫左一杯细既ESPRESSO MACCHIATO 好香豆味,仲好香浓嘅奶味,后悔买左杯细,因为几啖就饮哂。再排买番杯中SIZE,不过今次叫左热既Cafe Latte,由于系LATTE一定无ESPRESSO 既咖啡味浓,但都好好饮。成杯咖啡系好滑,上面有好绵既奶泡。两杯我都简简左BLEND 豆。铺头都有咖啡豆买,不过我日日都会买咖啡,我宁愿自己比钱人冲HAHA。同埋佢两杯咖啡都有拉花,好有心机。佢仲有MATCHA LATTE,下次都会试埋佢啊。