2022-04-12 96 浏览
第一次黎时代广场嘅Nuttea,就系citi super 出面,店面装修都好有心思,同其他分店一样收银隔离都有位可以打卡😆,如果有位可以放饮品堂食就更好喇同朋友每人叫咗一杯饮品,分别系台湾红玉坚果奶盖茶同埋伯爵朱古力坚果奶盖茶🍹🍹因为觉得坚果奶盖食完都会有啲饱肚咁,所以今次冇加到配料台湾红玉坚果奶盖茶🌰这种饮品应该算系nuttea嘅基本款,经典红玉茶加上坚果奶盖。茶可以帮手中和返奶盖较腻嘅感觉,而奶盖又突出茶嘅香味。今次叫咗微糖少冰,个人觉得味道啱啱好。另一个出色嘅位就系奶盖上面加咗少少坚果水,令到就咁食奶盖加坚果已经口感十足。饮品嘅颜值都好高,岩晒打卡。伯爵朱古力坚果奶盖茶🍫第二次饮嘅nuttea招牌🤎奶盖上面加多啲可可粉,令到朱古力味更加香浓!奶盖好厚饮到底都仲可以食到奶盖,因为系坚果奶就算食咁多奶盖罪恶感都冇咁大🤣伯爵茶同朱古力好夹,简直就系最佳配搭,同红玉茶唔同,更有西式甜点嘅味道😋

因为觉得坚果奶盖食完都会有啲饱肚咁,所以今次冇加到配料

台湾红玉坚果奶盖茶

台湾红玉坚果奶盖茶🌰
今次叫咗微糖少冰,个人觉得味道啱啱好。
饮品嘅颜值都好高,岩晒打卡。

伯爵朱古力坚果奶盖茶

伯爵朱古力坚果奶盖茶🍫