2024-06-09 177 浏览
由细食到大,属于我嘅Comfort food系沙嗲牛肉。无论早餐沙嗲牛肉面,或者夜晚黑嘅沙嗲牛肉打边炉,我都一样咁钟意!喺旺角闹市中有间高质沙嗲牛岩浆火锅!一打开门已经阵阵沙嗲香气,店内放满许多Bearbrick, 颜色鲜艳、色彩夺目,配以木色枱凳,感觉好舒适😃我同朋友点了《台湾岩浆温体牛肉火锅》 牛肉有三种,分别是牛颈脊、牛小排、牛面肉🤩我最喜欢食牛㗎啦,份量十足😃😃😃好开心,而其他配料分别有台湾蛋饺、燕饺、豆卜、娃娃菜、生菜及金菇,仲有同沙嗲牛肉系好好朋友嘅大光面🤤牛肉中~比较嫩的是牛颈脊,非常有牛味是牛面肉,而肉质感最好的是牛小排,燕饺和蛋饺都很好吃,外皮烟靭,如果想有满满嘅饱腹感,可以加$33任食牛肉。豆卜索了汤汁超浓味,最后加埋吸咗香浓汤汁的大光面,为呢餐画上完美嘅句号。🥹🥹🥹实在太满足了!个人建议加多啲汤先落个面落去。食评总结:超满足的沙嗲牛肉火锅,除咗牛肉份量足够,其他配料都好食,店内环境舒适可以慢慢坐低倾吓偈,我都好耐冇食过大光面,食完回忆都返晒嚟,餐厅位置好方便,油麻地站会比较近。

2024-06-01
  • 牛颈脊