2019-07-15 29 浏览
之前买饭团经过呢间拉面店,晏昼成日都好多人,呢日5点几经过见有位就入去食个early dinner试下系咪真系咁正先!入到去个格局都几似日本d拉面店,就算一个人黎食都唔会尴尬~因为赶时间番工所以一坐低即刻落单,同事推介话呢间食虾浓汤拉面好出名,所以就锁定目标叫左火灸味噌虾浓汤拉面,另外加一只味蛋~好快我碗面就搞掂可以上台~切左半既味蛋个样劲吸引,蛋黄呈橙色有流心,睇见就想食!旁边仲有一堆樱花虾,先试一啖汤底,虾汤味浓而唔涸喉,而且因为灸烧过,成碗面有一阵好香既香烤味。而叉烧只有一片唔算厚身,但樱花虾既味道令成碗面味道更香口,另外呢度既面系可以选择软硬度,我拣左硬身d既面,结果都做到我想要果种口感,有硬度之余唔会觉得d面太生未熟咁,唔错!台上亦有辣油、蒜蓉同七味粉等调味料俾客人自己加,我就觉得成个面都好够味所以都唔驳特别再添加调味~最后要赞下呢度店员都好年轻而且有礼貌又快手快脚,又会主动加水~服务唔错!