2018-05-27
自从上次去过一间工厂大厦尝过美食后,我同朋友开始周围发掘各式设立系工厂区既餐厅。今次好幸运俾我地系观塘区揾到间高质餐厅,主打韩式料理,炸鸡,烤肉拼盘,泡菜锅样样齐!如果钟意食韩国菜既朋友就唔好错过啦😆环境舒适宽敞,墙上挂满充满特色既海报。究竟食炸鸡定烤鸡好呢🤤-行完街攰到爆,当然第一时间嗌左野饮先!一樽士多啤梨特饮($78),已经足够3-4个人Happy Share。入面仲有士多啤梨,蓝莓同柠檬片作配料,成件事好清新。饮落似有气既士多啤梨味既汽水🍓冰凉爽快!博多明太子蛋卷满满蛋香,包裹住明太子,配上沙律酱。明太子份量慷慨~主角出场,芝士高丽酱烤鸡($68)等我影完相后,店员会即席将芝士,洋葱同鸡肉混合,食落去啖啖芝士,岩晒芝士控。香浓芝士,加埋本身鸡肉外层都已经有一层高丽酱,味道层次丰富。拉丝~忌廉南瓜年糕($62)年糕口感烟韧,配上忌廉南瓜酱汁同烟肉碎,好好食,个口感不得了。虽然味道唔算惊为天人,但都相当唔错,当中我最钟意就系烤鸡,酱汁好惹味。而且价钱亲民,值得一试👍🏻
环境舒适宽敞,墙上挂满充满特色既海报。
究竟食炸鸡定烤鸡好呢🤤
行完街攰到爆,当然第一时间嗌左野饮先!
博多明太子蛋卷
满满蛋香,包裹住明太子,配上沙律酱。
明太子份量慷慨~
主角出场,芝士高丽酱烤鸡($68)
拉丝~
忌廉南瓜年糕($62)