2012-09-30
细佬同女朋友要出去睇舞台剧 , 我地一齐早 d 出新城市食野时间尚早 , 大约六点零钟 , 好在下午同妈妈都唔系食得好饱连城o既食店都未见人龙 , 于是一致定食自家乌冬 次次黎自家乌冬都系食芝麻酱o个只冷乌冬, 今次试下食热o既我一向认为 , 要食冷乌冬先至正式感受到手打乌冬o既烟韧因为热汤唔多唔少都会令到 d 鸟冬变软 , 即使煮o既时候预计左呢一点而今次试食左o既系蕃茄汤猪软骨乌冬 , 当然避不了 ....乌冬稍欠嚼劲 , 不过都唔系话好淋 , 加上个汤又唔系好滚热辣 , 无咁大影响配料有豆角同海苔 , 猪软骨份量多, 味道都唔错 , 相当入味每一旧都有肉又有软 , 香滑软腍 , 唔系腍到立痴痴而系仲好好咬o个种蕃茄汤好浓郁好好味 , 仲有少少蕃茄蓉 , 不特止有两件蕃茄添 , 好淋好好味个汤酸酸地 , 唔经唔觉咁饮下饮下就 KO 晒成碗 , 饱晒 xp## 由于汤底真系几唔错 , 我会再黎试佢其实口味o既汤乌冬此外我发觉佢地有个 citibank o既二人餐 , 好似几抵食 , 择日再黎试 ^^
我一向认为 , 要食冷乌冬先至正式感受到手打乌冬o既烟韧
每一旧都有肉又有软 , 香滑软腍 , 唔系腍到立痴痴而系仲好好咬o个种 蕃茄汤好浓郁好好味 , 仲有少少蕃茄蓉 , 不特止有两件蕃茄添 , 好淋好好味
个汤酸酸地 , 唔经唔觉咁饮下饮下就 KO 晒成碗 , 饱晒 xp ## 由于汤底真系几唔错 , 我会再黎试佢其实口味o既汤乌冬