2024-01-21
今次唔讲咁多艺术感觉,直接嚟到食物嘅世界。我嘅舌头同胃已经准备好去迎接呢一次嘅味蕾探险⛵🍜。牛筋车仔面,喺我心目中嘅地位系无得顶嘅!咬落去牛筋嘅弹性,系咁地滑溜溜添,带出一种嚟自深处嘅满足感。咸香中带甜,个汤头真系够哂火候,啱晒吾哩个冬天☃️。而家讲下猪颈肉,佢𠮶种肥而不腻嘅横空出世,简直系低调嘅奢华。食落口有股独特嘅香味,嫩滑得嚟唔失嚼劲,真系令人回味无穷。至于面条?弹牙得嚟唔会太硬,似乎喺汤汁嘅环抱下舞出几支欢快嘅舞步,每啖都系满足。讲到佢嘅鸡肾,啱哂爱好重口味嘅你我。𠮶滋味,够哂香、够哂鲜、够哂弹牙🤤!食到最后,每个味蕾都系一场幸福嘅庆典,令人舍唔得将碗底嘅每一滴汤汁浪费。讲到底,呢啲街边摇滚嘅美味,真系令人唔可以一次过踩住制动嘅!喺这家店嘅经历,就好似发掘到一块埋藏咗嘅宝藏,价值远远超过你进门前嘅期望。总之,呢个简单直接嘅美食旅程,无疑系今天最正嘅事👍。