2019-12-01
今晚唔想食得太heavy~所以就谂住简单食个拉面。北角呢间分店都几多人,店铺细细大约有十个八个位,不过都好快有位。买野食就可以起门口果部机度,用八达通比钱都几方便。✨拉面套餐有两款,分别系豚骨汤同虾味噌豚骨汤,比就咁散叫多左只溏心蛋。另外仲配饺子4只or 小龙虾蟹籽沙律。✨先黎个跟餐小龙虾蟹籽沙律,食落啖啖小龙虾肉,肉质好爽弹~仲有少少 wasabi 味,包埋紫菜食好正✨豚骨汤面:奶白色既汤底,豚骨味香而不腻,饮落有d 奶味既感觉。拉面面质啱啱好,软硬适中,几钟意佢加左劲多葱,加埋蒜蓉落个汤度食就更加香,溏心蛋都好软滑。✨叉烧有三大块,虽然肉质偏瘦,但食落爽口无平时既拉面咁漏。✨虾味噌豚骨汤面:虽然豚骨汤都好正,但个人食开浓味野,更加钟意虾汤底。呢个拉面劲多樱花虾🤩个汤虾味几浓,呢款配料仲有香甜粟米。✨饺子:皮薄饀靓,外皮有少少脆唔会太热气,啱我✨加分位系有tempo 纸巾😆好dum 本啊
✨叉烧有三大块,虽然肉质偏瘦,但食落爽口无平时既拉面咁漏。
✨饺子:皮薄饀靓,外皮有少少脆唔会太热气,啱我
✨加分位系有tempo 纸巾😆好dum 本啊