餐厅: 安南越式牛肉粉X越茶
资讯:

2021-08-31 36 浏览
睇完戏已经到左下午茶时间,之前行过呢间新开既越南河粉已经想试,今次有机会试佢个下午茶~次次行过都见到门口好多人等位,我地都等左15分钟左右先入得下午茶(星期一至日 2pm-6pm)香茅猪扒汤河粉($47)所有汤粉都可以拣河粉/檬粉/粉丝/金边粉我地拣左汤檬粉🍜整体汤粉表现出色,但唔知系米下午茶既关系份量比较小🥩猪扒有惊喜,好香香茅味,而且好冧,个边煎到香脆,合格有余汤底亦都好香,有青柠同辣椒粒可以加🦪安南海鲜炒金边粉 ($51)呢个相比起汤粉就失色不少就好似普通豉油炒面咁,味道偏淡海鲜有青口/迷你虾仁/鱿鱼都系叫返汤粉好食好多另外跟餐加$12可以转越茶我加左杯古早黑糖冬瓜爱玉 (原价$32)系普通珍珠奶茶果啲700ml外卖杯叫左半糖小冰一开头啲冰未溶都几甜,但到冰溶左之后杯野就冇乜味🤣但都算好饮👍好香冬瓜茶味
次次行过都见到门口好多人等位,我地都等左15分钟左右先入得
下午茶(星期一至日 2pm-6pm)

香茅猪扒汤河粉($47)
香茅猪扒汤河粉

所有汤粉都可以拣河粉/檬粉/粉丝/金边粉
我地拣左汤檬粉
🍜整体汤粉表现出色,但唔知系米下午茶既关系份量比较小
🥩猪扒有惊喜,好香香茅味,而且好冧,个边煎到香脆,合格有余
汤底亦都好香,有青柠同辣椒粒可以加

🦪安南海鲜炒金边粉 ($51)
安南海鲜炒金边粉

呢个相比起汤粉就失色不少
就好似普通豉油炒面咁,味道偏淡
海鲜有青口/迷你虾仁/鱿鱼
都系叫返汤粉好食好多

另外跟餐加$12可以转越茶
我加左杯古早黑糖冬瓜爱玉 (原价$32)
系普通珍珠奶茶果啲700ml外卖杯
叫左半糖小冰
一开头啲冰未溶都几甜,但到冰溶左之后杯野就冇乜味🤣
但都算好饮👍好香冬瓜茶味
古早黑糖冬瓜爱玉