2024-03-13
.今日放假约咗朋友去尖沙咀行街睇戏.睇完戏喺附近揾啲嘢食.朋友带咗我去食一间位于喺佐敦嘅湖南菜.食物质素好好.非常惹味。老长沙湘菜馆.地址喺佐敦吴松街149至151号龙汇商业大厦地舖。餐厅门口大大个红色招牌金色字相当吸引,餐厅装修整洁.空间感足够.喺度食嘢感觉都几舒适。超值二人餐 358元手拍青瓜.青瓜酸酸辣辣.味道爽甜.食完特别开胃.作为前菜真系一流。酸菜鱼二人份量酸菜鱼份量好多.鱼肉非常嫩滑食落去一啲骨都冇.真系啖啖肉.鱼肉味道鲜甜.辣味好有层次.先食到鱼香味再嚟酸辣味.用嚟配白饭真系一流.农家小炒肉小炒肉好够镬气.调味亦都啱啱好有少少辣味.肉炒到好嫩滑又香口.真系有惊喜。大盘有机花菜有机花菜加上辣椒.肉片.入口味道香辣.香口惹味.闻到都流口水。干锅鱼杂 188元材料好丰富有.鱼鳔.鱼籽.配上红椒.辣椒.青椒。味道香辣味道层次丰富.食到鲜甜同香辣嘅味道。
超值二人餐 358元
酸菜鱼二人份量