餐厅主打台湾食物,有肉燥饭、牛肉面、拌面、冷面,仲有蛋饼同小食,岩哂同朋友share食。店舖唔算大,大约10几个座位,食客可以自成一角,慢慢食,亦有板隔开。当日晚市6点左右,已经有唔少食客,更多既选择外卖添。叫左盐酥鸡肉燥拌面($57),芝士粟米蛋饼($40),黄金芋圆波,小麦胚芽奶茶。盐酥鸡有4大件,脆身。鸡肉有汁嫩滑,调味唔会过重。而食落口亦唔会觉得油腻。拣左肉燥拌面,肉燥量好多,足以拌匀所有面条。面条属硬身dd,个人接受亦钟意硬身d既面。就算男仔食,都够饱。蛋饼必叫,因为馅料多到满泻之余,饼皮香口,而且带烟韧口感。仲用小煎pan装起,好得意。芝士粟米既配搭永远最夹,粟米甜,而芝士多到做到拉丝既效果,爆馅兼饱肚。芋圆波炸到变金黄色,圆碌碌,五粒既色泽都几乎一样。咬开系啖啖芋泥,芋泥较甜,而外皮烟韧,食多几粒都唔觉热气。跟餐可以以优惠价配饮品,奶茶味浓郁,颜色较深,带茶香。底部有大量胚芽,饮前记得要摇匀先。整体,值得一赞既系,食物味道调味唔错,份量多,而且上菜速度快,即叫即整都快手,𩠌菜热辣辣添。挂住台湾小食既朋友,可以解一解思乡情怀。

叫左盐酥鸡肉燥拌面($57)芝士粟米蛋饼($40)黄金芋圆波小麦胚芽奶茶

盐酥鸡肉燥拌面

芝士粟米蛋饼

黄金芋圆波

芋圆波炸到变金黄色,圆碌碌,五粒既色泽都几乎一样。

咬开系啖啖芋泥,芋泥较甜,而外皮烟韧,食多几粒都唔觉热气。

小麦胚芽奶茶

跟餐可以以优惠价配饮品,奶茶味浓郁,颜色较深,带茶香。

底部有大量胚芽,饮前记得要摇匀先。

2021-06-29
盐酥鸡肉燥拌面