2018-03-18
今次我地全家转移阵地去湾仔开餐,呢度D菜色碟碟都咁特别,选择困难症又出现啦.哈哈都系o个句:上"菜"先.方鱼唐生菜gei唐生菜炒完依然好爽脆,虽然油光闪闪,但一D都唔肥腻,反而有方鱼响度鲜味提升生菜gei味道.蒜泥白切肉拼小黄瓜个gei 酱汁同肉分开上,咁样可以保持白切肉gei原味,唔怕放太耐会索太多汁而过咸,小黄瓜好爽脆,上面少少芝麻令味道更香浓香草砂锅饭D香料味道闻落去好浓,但入口又唔会太过分,饭粒粒粒分明又煮得刚刚好,好有口感,隔离gei黑水肉骨海南鸡都系推荐,鸡肉白滑嫩口,唔点酱都已经好够咸香,D骨已经去晒,所以食起上黎好方便,香草饭好清,两者好夹.好多人都会加葱油,我自己就对葱油无兴趣,唔钟意咁油腻,不过姜蓉就一定要落,咁样先令味道更突出.马来冻鲜鱿系我的推荐.因为佢D鱿鱼唔单只大,而且好有鲜味,好好o赵,冻食为呢碟菜式加乘左唔少,唔够味可以点甜辣酱~醉香猪仔脚我自己就唔太敢食,不过长辈s非常喜欢呢碟菜式,话猪仔脚啖啖肉,而且酒香飘飘,但入口唔会太烈,仲可以增加弹牙gei感觉.油浸笋売鱼原来系炸鱼,开头我都担心佢会太油腻,但出黎又唔会wor~~~炸鱼外层非常酥脆,里面鱼肉好
都系o个句:上"菜"先.
油浸笋売鱼原来系炸鱼,开头我都担心佢会太油腻,但出黎又唔会wor~~~炸鱼外层非常酥脆,里面鱼肉好嫩滑,就咁食都已经好有惊喜,爸爸就钟意点豉油,味道重D