2018-12-07 4763 浏览
之前听朋友讲坑口开左间食马来同泰国菜既食店叫mee..lemongrass, 话佢地既喇沙好好食,咁今次就前来看过究竟~间店都算大间,门口装修主要都是用绿啡既木条去整~连店名都有写马来喇沙呢几只字,真系非吃不可~见佢餐牌都几多野食仲有好多特色饮品门口接待处仲有糖果给客人食d餐具好得意,碗入面有只鸡既图案讲番食物先,当日我同朋友叫左泰国豆奶紫米冰龙眼冰Mee...喇沙印尼炒饭马拉盏炒通菜龙眼冰有好多龙眼肉,味道也不错泰国豆奶紫米冰香浓豆奶味,啖啖紫米香,Mee.....喇炒奇待已久既Mee...喇炒终于出场嗱材料有大虾,蚬肉,蟹柳,鱼蛋,豆卜,鸡蛋同鱿鱼,非常丰富而且卖相都相当吸引味道也没有令我失望,真系好好食,食到香浓既椰奶喇沙味,佢d面仲要系拉面同米粉混埋一齐食,口感十足马拉盏炒通菜通菜好爽口,不会炒到过熟味道香浓印尼炒饭这个卖相也不错,鸡肉串好食蛋都煎得唔错,捞埋d饭食好香口,饭又炒得唔太油唯一有点美中不足的是虾片不太脆口,如果脆口d就完美嗱叫到成枱都系野食,非常丰富整体服务不错,食物也好吃,价钱都可以

间店都算大间,门口装修主要都是用绿啡既木条去整~

连店名都有写马来喇沙呢几只字,
真系非吃不可~

见佢餐牌都几多野食
仲有好多特色饮品

门口接待处仲有糖果给客人食

d餐具好得意,碗入面有只鸡既图案

讲番食物先,当日我同朋友叫左
Mee...喇沙
印尼炒饭

龙眼冰
有好多龙眼肉,味道也不错

泰国豆奶紫米冰

香浓豆奶味,啖啖紫米香,

Mee.....喇炒

奇待已久既Mee...喇炒终于出场嗱

味道也没有令我失望,真系好好食,

Mee....喇沙

马拉盏炒通菜

通菜好爽口,不会炒到过熟

味道香浓

印尼炒饭

这个卖相也不错,鸡肉串好食
蛋都煎得唔错,捞埋d饭食好香口,
饭又炒得唔太油

唯一有点美中不足的是虾片
不太脆口,如果脆口d就完美嗱

印尼沙饭

叫到成枱都系野食,非常丰富

整体服务不错,食物也好吃,价钱都可以
Mee....喇沙