2021-12-26
尖沙咀站📍苏妈.苏妈 x SO BAR-冬天好多时都想食有汤嘅野、暖野,之前去左苏妈.苏妈试一试马来风味😋百吉爹肉骨茶-棒棒骨($92)啖啖肉嘅肉骨茶☺️棒棒骨好入味,配合埋甘菇同埋豆卜都好正,最中意连埋汤一齐饮,暖笠笠!招牌砂煲老鼠粉($88)见到menu写「香气扑鼻,必食之选」,当然吸引到我试下!味道系几香、同埋有好多配料,好似豆卜仔、鱼干仔等等,的确几惹味,老鼠粉短短一条,烟烟靭靭😋不过两个人食黎讲份量太多😹玻璃鱿鱼配通菜($56)本身呢个菜系有少少辣,不过早两日肚屙完,叫咗走辣。玻璃鱿鱼几爽口,即使走咗辣都有少少汁,配埋通菜食都几夹🤘🏻马来西亚拉茶($24)本身以为会好甜,饮落又OK㖞!上面有绵密嘅泡泡,饮落都唔算太大杯。饮完肉骨茶黎讲份量都啱啱好😋本身一坐低,已经俾咗两碗肉骨茶俾我哋饮😜冬天暖笠笠都几正!座位就唔算太宽敞,不过装修都几有马来西亚风味。晚饭时间都多人等,所以食完都好快就走啦🐾
百吉爹肉骨茶-棒棒骨($92)
招牌砂煲老鼠粉($88)
玻璃鱿鱼配通菜($56)
马来西亚拉茶($24)