2022-05-26
两草喺大坑开店时,收藏咗想去好耐但未有机会。最近喺旺角重开,第一时间揾埋朋友一齐去试,有惊喜呀有好多菜式都想试,两个人食唔到太多,拣咗四道菜:香煎脆边蛋肉饼饭 🍳🍚脆边蛋煎得好靓!加埋葱花卖相一流,食欲大增肉饼都煎得好好,唔会太咸。食完都冇觉得口渴,值得一赞!小笼包胡椒汤 🥟🥣小笼包平时食得多,胡椒汤底第一次见。加埋个汤味道系夹嘅,连我唔食得辣嘅,都唔会觉得辣,系易入口油菜油菜咁基本嘅食物,可以睇得出间店有冇用心定系hea。碟油菜嘅大小同份量系刚刚好,一啲都唔老,菜系新鲜嘅,食完想再添咖央多士最期待就系食呢份咖央多士!个皮片得薄薄哋,烘得脆脆哋,啖啖都食到甜甜哋嘅咖央,食落系幸福嘅感觉其实几考手艺,食得出有用心整🥤☕️ 丹南咖啡叫咗一人一杯咖啡,好在系冰镇咖啡。唔需要叫走冰或者少冰,入面唔会有冰沟淡咗咖啡。咖啡系好饮嘅,同咖央多好夹总结:食物水准高,食得出系真材实料,有用心做好👍🏻推介肉饼饭、咖央多士、咖啡😋下次想试埋肉骨茶、炸鸡翼!
有好多菜式都想试,两个人食唔到太多,拣咗四道菜:
香煎脆边蛋肉饼饭 🍳🍚
小笼包胡椒汤 🥟🥣
小笼包平时食得多,胡椒汤底第一次见。
加埋个汤味道系夹嘅,连我唔食得辣嘅,都唔会觉得辣,系易入口
油菜
咖央多士
🥤☕️ 丹南咖啡
叫咗一人一杯咖啡,好在系冰镇咖啡。
总结:
食物水准高,食得出系真材实料,有用心做好👍🏻
推介肉饼饭、咖央多士、咖啡😋
下次想试埋肉骨茶、炸鸡翼!