2022-11-16
好耐都冇食一啲马拉嘢好挂住𠮶种香料重,而且又惹味嘅感觉今晚晚饭时间行过鲗鱼涌见到呢间小店俾阿门口嘅姐姐热情咁样推介,所以就入咗去试一试呢度好好就系有二人餐,所以就已经可以食到好多嘢首先小食就叫咗三款包括有沙嗲鸡肉串同埋加钱嘅手打虾饼而且仲有鱿鱼圈分量都非常之充足虾饼嘅味道系咸香而且食得出真系有淡淡的虾肉鱿鱼圈沾过酸甜酱趣卜卜,非常之咁开胃如果沙嗲鸡肉串,可以再多些少花生酱就会更加嘢未主菜叫咗生炸鸡皮配嘅椰浆饭鸡髀有成只手掌咁大只,而且啖啖肉肉质仲非常之咁多外表重要,非常之咁趣不过个人觉得个椰浆饭就湿左啲但系淡淡的椰浆,你就非常之咁充足而且仲有少少嘅斑斓香味另外一个主菜就叫槟城褔建虾掺掺虾汤嘅味道都非常之似马来西亚嘅味道入面就有说猪肉同埋虾肉都非常之咁地道而参参就系右面,加上米粉两种唔同,口感嘅棉质加埋一齐非常之咁赞最后甜品叫咗焦香榴梿芝士蛋糕超级浓郁嘅计时,再加上榴梿简直系榴梿卖不可以错过嘅甜品最后餐饮叫咗杂果宾治同埋美禄山都非常之咁不错
鱿鱼圈沾过酸甜酱趣卜卜
,非常之咁开胃
如果沙嗲鸡肉串,可以再多些少花生酱就会更加嘢未
主菜叫咗生炸鸡皮配嘅椰浆饭
不过个人觉得个椰浆饭就湿左啲
但系淡淡的椰浆,你就非常之咁充足
而且仲有少少嘅斑斓香味
另外一个主菜就叫槟城褔建虾掺掺
虾汤嘅味道都非常之似马来西亚嘅味道
入面就有说猪肉同埋虾肉都非常之咁地道
最后甜品叫咗焦香榴梿芝士蛋糕
超级浓郁嘅计时,再加上榴梿简直系榴梿卖不可以错过嘅甜品
最后餐饮叫咗杂果宾治同埋美禄山都非常之咁不错