2020-03-16
今日姐夫话想食海鲜,请晒我地一家人食饭!咁出钱𠮶位金主话想食海鲜,做细嘅梗系唔敢怠慢啦。🤣🤣🤣。。家姐揾左好几间,终于都揾到间啱食lu~~yeah~~👍🏻👍🏻✌🏻✌🏻叫佢做马拉松式绝对无搅错,一个放题食足6.5个钟,由5:30 - 11:30 真系有够跨张。🤣🤣 真系好啱啲又想食又想狂吹水既朋友众餐,包唔会俾人赶走。🤣🤣6:30 去到,因为太肚饿,所以未坐定就走去拎嘢食。😝😝✌🏻✌🏻睇睇外面有乜食先,熟食区有日式,中 式,海鲜,点心,沙律,炸物,中间又有好多打边炉既菜,丸,面等等系打边炉时食嘅,仲有就系任饮既饮品同蛋糕🎂,地方唔系好大,但都齐全!😝😝未打边炉之前,我太肚饿去左食寿司,个加州卷几好食,沙律既菜同火龙果都几新鲜,仲有只炸蛋吞既都几好食,仲有汤饮,几好无乜味精。仲有啲鸭胸都几好食,牛扒我家姐个猪女话几好食,我唔食牛的,所以唔知,而家姐就话啲蒸虾饺好食!😂😂 熟死都咁满意,我地等齐人就叫边炉汤底lu..... 其实汤底有好多款拣,不过某啲系要另外俾钱既,不过我地就无另外加钱啦!求其拣左个唔使加钱既汤底就算啦 (其实唔系求其,只系我家姐俾几个我楝,我就话求其啦,所以最后唔知佢叫左
未打边炉之前,我太肚饿去左食寿司,个加州卷几好食,沙律既菜同火龙果都几新鲜,仲有只炸蛋吞既都几好食,仲有汤饮,几好无乜味精。仲有啲鸭胸都几好食,牛扒我家姐个猪女话几好食,我唔食牛的,所以唔知,而家姐就话啲蒸虾饺好食!😂😂 熟死都咁满意,我地等齐人就叫边炉汤底lu..... 其实汤底有好多款拣,不过某啲系要另外俾钱既,不过我地就无另外加钱啦!求其拣左个唔使加钱既汤底就算啦 (其实唔系求其,只系我家姐俾几个我楝,我就话求其啦,所以最后唔知佢叫左乜汤底😜😜😜😜)
其实每枱都有刺身船,一盘海鲜,仲有一盘贵牛 (唔好意思,因为唔食牛,所以真系唔知佢系乜牛😜😜} 送的,只系送一次,当然啦,menu 内既肉都可以任叫嘅,Yoyo~~
老实讲,个刺身船真系麻麻,但我真心佩服师傅既刀工,墨鱼可以切到透光😅😅,不过近排疫情关系,所以唔食刺身对我来讲都无乜问题!✌🏻✌🏻个海鲜拼盘啲贝㲄类几好食,几鲜甜,又不鱼同虾我都无食,comment 唔到呀!🤣🤣🤣
其实食到呢个情度都饱到呕㗎啦,所以其他menu 可以加既item 我地都无乜食过!不过几饱都好啦,都要食甜品嘅。🤣🤣 蛋糕我就觉得佢唔系几好食,款式都唔多,反而要自己挤嘅乳酪雪糕我觉得几好食㖞,不过个筒麻麻地!😝😝😝😝值得一题既系呢度既饮品款式都几多!下次可以再约朋友来食lu~😂😂
BTW, 提提大家,食得晒先好嗌呀,唔好做大嗮鬼呀!😊😊👍🏻👍🏻