2021-03-03
讲起食马拉菜相信无人唔识苏妈苏妈 最近开到嚟铜锣湾有分店 当然要去支持睇下水准保唔保持到-📌槟城福建虾面 $58一上枱就比大大只虾吸引咗 分量比想像中多 要大赞汤底味道真系好浓郁 值得一试😚📌浓咖哩米通粉 $55跟左menu default系跟米通粉 后来先知原来可以要边种面食(个人中意配渗渗😋)但米通粉原来都唔错 每啖通粉都索满汤😋😋 汤底方面我觉得辣度适中 比较似新加坡口味 (马拉食到嘅会再辣啲) 另外配料入面嘅鱼丸口感偏腍麻麻 但配埋通粉芽菜等一齐食又觉得ok😂😂📌椰香咖央多士 $28最期待嘅甜点(定系前菜呢🤣) 咖央里面嘅椰香味比较突出 比较少食到呢种味道 牛油同咖央比例配合得唔错 呢款唔系唔好食 但个人都系中意配薄&脆嘅多士一齐食😋感觉会更加夹😉📌冻话梅柑桔水 $22(跟餐价)饮完觉得好清爽🥰🥰解辣效果都唔错
最近开到嚟铜锣湾有分店 当然要去支持睇下水准保唔保持到
📌槟城福建虾面 $58
📌浓咖哩米通粉 $55
📌椰香咖央多士 $28
📌冻话梅柑桔水 $22(跟餐价)
饮完觉得好清爽🥰🥰解辣效果都唔错