2024-11-02 648 浏览
小妹今晚同猪去咗大角咀揾野食😋沿途见到呢间「马来椰爷」小店,主打马来西亚料理😍有叻沙、班兰咖央等等😍非常吸引🤩虽然坐位唔多,但撞岩唔系晚饭时间唔洗等位,梗系又去试吓~原只炸软壳蟹蚬肉无味精椰爷秘传喇沙掺掺🍜呢款喇沙掺掺超级足料,非常吸晴😍😍😍 一大只软壳蟹放系上面,面内仲有超多蚬肉❤️ 软壳蟹内脆内软;椰香、奶香、辣油及蟹肉香味扑鼻,层次丰富,职员仲建议食到一半时,加点青柠檬🍋仲有另一番味道👅班兰椰香咖央多士🍞多士烘得脆卜卜,夹住牛油🧈班兰酱配搭合宜,超邪恶😈 ~同人share食绝对冇腻💕气炸新鲜卤肉卷拼甜酸酱🫔呢款卤肉卷🫔表皮外脆内嫩,配埋小店提供的甜酸酱,每口充满肉香及甜酸酱味道👅口感极佳😋真·百香果茶🥤味道酸酸甜甜,仲配有真·半个百香果可以自己加落去,好正🙌话梅桔仔水🫖味道同样带有酸酸甜甜感觉,感觉几清新😛卤水炖金沙骨槟城白咖喱汤掺掺🍲呢款汤有著椰奶香味,唔食得辣嘅嗌呢款就啱啦,食到一半可逐少逐少加辣酱令汤底更惹味,层次丰富💗 卤水炖金沙骨看似只有骨,但实际唔少肉,煮得软腍细 😍 豆卜挂满浓汤🍲 味道👅正🤘🏻餐厅🍴虽然系小店,但凭上面食物已经知道用心制作😙 坐位虽然不多,但职员服务

真·百香果茶🥤
味道酸酸甜甜,仲配有真·半个百香果可以自己加落去,好正🙌

话梅桔仔水🫖
味道同样带有酸酸甜甜感觉,感觉几清新😛

卤水炖金沙骨槟城白咖喱汤掺掺🍲

餐厅🍴虽然系小店,但凭上面食物已经知道用心制作😙 坐位虽然不多,但职员服务态度好好,绝对要支持香港小店😃
真·百香果茶
真·百香果茶